بیمه خودرو
در اصطلاحات عمومی ، بیمه ماشین بین المللی با نام ” کارت سبز خودرو ” شناخته می شود و نوعی بیمه شخص ثالث بین المللی است . این نوع بیمه برای افرادی الزامی است که قصد بردن خودروی خود به کشور دیگری را دارند . رانندگانی که به طور موقت قصد عبور و تردد در کشورهای خاصی در یک منطقه جغرافیایی را دارند باید این بیمه را تهیه کنند . کارت سبز خودرو در صورت وقوع تصادف یا در صورت نیاز در مرزها یا در داخل کشورهای عضو ، جبران خسارت ها را پوشش می دهد .
سیستم بین المللی کارت سبز بیمه خودرو کاپتاژ
سیستم بین المللی کارت سبز با هدف حمایت و پشتیبانی از زیان دیدگان و رانندگان در تصادفات رانندگی ، بر اساس توصیه نامه شماره پنج کمیته فرعی حمل و نقل جادهای طرح ریزی شده است . این کمیته، بخشی از کمیسیون اقتصادی برای اروپا که وابسته به سازمان ملل است ، در سال ۱۹۴۹ تشکیل شده است.
این سیستم در سال ۱۹۵۳ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد . شرط اصلی عضویت در سیستم کارت سبز ، تصویب قانون اجباری بیمه شخص ثالث در آن کشور است . امروزه چهل و هشت کشور عضو سیستم کارت سبز هستند و اکثریت آنها کشورهای اروپایی می باشند . بین این کشورها ، آذربایجان و ترکیه دارای مرز مشترک با ایران هستند . در سال ۱۳۵۶ ، ایران به این سیستم پیوست .
رانندگانی که قصد تردد با خودروی خود در کشورهای عضو سیستم کارت سبز را دارند موظف هستند بیمه کارت سبز را تهیه کنند در غیر این صورت ، اجازه ورود خودروهای آنها صادر نخواهد شد.
نمونه های مشابه با بیمه کارت سبز در سایر نقاط جهان
در سراسر جهان ، بیمه های مشابه بیمه خودرو بین المللی وجود دارند:
بیمه کارت زرد و کارت قهوه ای در آفریقا : در قاره آفریقا ، برخی کشورها از بیمه کارت زرد یا کارت قهوه ای استفاده می کنند که مشابه بیمه خودرو بین المللی است و در صورت وقوع تصادف در کشورهای مختلف ، جبران خسارت ها را پوشش می دهد .
کارت نارنجی در کشورهای عربی : برخی از کشورهای عربی از بیمه کارت نارنجی استفاده می کنند که نیز بیمه شخص ثالث بین المللی را پوشش می دهد و در صورت لزوم ، خسارات تصادف را جبران می کند.
کارت آبی در منطقه آسه آن (ASEAN) : در منطقه آسه آن که شامل کشورهای جنوب شرق آسیا است، بیمه کارت آبی اغلب استفاده می شود . این بیمه مشابه بیمه شخص ثالث بین المللی است و در صورت وقوع تصادف در کشورهای عضو این منطقه، خسارات را جبران می کند .
طرح کارت سفید اکو در منطقه اکو : امروزه در منطقه اقتصادی اجتماعی غرب آفریقا (ECOWAS) ، طرح کارت سفید اکو در حال اجرا است . این طرح نیز هدف دارد بیمه شخص ثالث بین المللی را فراهم کند و در صورت وقوع تصادف در کشورهای عضو این منطقه ، خسارات را تحت پوشش قرار دهد .
پوششهای بیمه کارت سبز چیست؟
دفتر مرکزی کارت سبز ، مطابق با قوانین و مقررات کشور محل وقوع حادثه ، تمامی خسارت های جانی و مالی اشخاص ثالث را تعیین می نماید. این سازمان هر ساله تعهدات قانونی کشورهای عضو را اعلام خواهد کرد .
حق بیمه خودروی کاپوتاژ چقدر است ؟
حق بیمه کارت سبز بر اساس مولفههای زیر تعیین می گردد :
- نوع خودرو : نوع خودرویی که قصد تردد بینالمللی را دارید ، تأثیر مستقیمی بر حق بیمه کارت سبز دارد . برخی خودروها ممکن است به دلیل ویژگی های خاص ، مانند ابعاد بزرگ، وزن بالا یا استفاده از موتورهای بزرگتر ، نیاز به حق بیمه بیشتری داشته باشند .
- مدت سفر : مدت زمانی که قصد سفر بین المللی را دارید، نیز تأثیرگذار بر حق بیمه کارت سبز است . برخی از سیستم ها ممکن است بر اساس مدت زمان سفر ، حق بیمه را به صورت روزانه یا هفتگی محاسبه کنند .
- میزان تعهدات کشور یا کشورهای مقصد : میزان تعهدات قانونی کشور یا کشورهایی که قصد ورود دارید ، نیز در تعیین حق بیمه کارت سبز تأثیرگذار است . این شامل مبلغ حداقل بیمه شخص ثالث خودرو در آن کشور و همچنین سقف پوشش خسارت های جانی و مالی است که قادر به تحمل آن هستید .
با توجه به این مولفه ها ، میزان حق بیمه کارت سبز برای شما محاسبه و تعیین خواهد شد .
نحوه عضویت در سیستم کارت سبز
دفاتر کارت سبز چه دفاتری هستند؟
عهده دار مدیریت ، رسیدگی و پاسخگویی در زمینه خسارات ناشی از تصادفات وسایل نقلیه موتوری کشورهای عضو در هر کشوری که عضو سیستم کارت سبز است ، بر دوش دفتر ملی کارت سبز است که این دفتر بر اساس قوانین و مقررات ملی هر کشور ، اقدامات مربوطه را انجام می دهد .
صدور بیمه بین المللی خودرو
این کارت توسط شرکت های بیمه ای صادر می شود که :
- در هر کشور به طور معمول بیمه نامه شخص ثالث را صادر می کنند .
- عضو دفتر کارت سبز کشور پذیرفته شده باشند.
بدون دیدگاه