صدور کاپتاژ

صدور کاپتاژ


کاپوتاژ ماشین چیست؟

کاپوتاژ ماشین به معنی گرفتن مجوز خروج از کشور برای ماشین شخصی‌ است که اداره کمرگ آن را صادر می نماید. اعتبار کاپوتاژ ماشین یک‌ ساله می باشد و چنانچه کمتر از یک ماه از اعتبار آن باقی‌مانده باشد، باید نسبت به تمدید آن اقدام نمایید. برای صدور کاپتاژ ماشین باید به اداره کمرگ مراجعه و پس از ارائه مدارک کاپتاژ و تکمیل فرم ها، خودروی شما را وزن می کنند و مابقی کارهای لازم انجام میگیرد.

مدارک برای صدور کاپتاژ

در ادامه مدارک لازم برای صدور کاپتاژ شخصی به شرح زیر می باشد:

  • شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه؛ برگ سبز رنگ
  • سند و فاکتور فروش خودرو؛ سند کارخانه
  • کارت ماشین
  • اصل گواهینامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران با اعتبار حداقل یک ماه و سه روز برای گواهینامه بین‌المللی رانندگی یک‌ساله و اعتبار حداقل سه سال برای دریافت گواهینامه رانندگی بین‌المللی سه‌ساله
  • بیمه‌نامه ایرانی
  • گواهینامه بین‌المللی قبلی؛ در صورت داشتن اعتبار
  • گذرنامه و کپی صفحه اول آن؛ دارای شش ماه تاریخ انقضاء
  • چهار عدد عکس سه در چهار برای گواهی‌نامه بین‌المللی
  • به همراه بردن خود ماشین شخصی به نمایندگی
مدارک کاپوتاژ
صدور کاپتاژ

قوانین صدور کاپتاژ خودرو

صدور کاپوتاژ دارای قوانین و شرایط خاصی است که در زیر مشاهده می‌کنید:

  • کالاهایی را می‌توان به صورت کاپوتاژ حمل کرد که صادر شدن آن‌ها از کشور مجاز باشد.
  • اگر صادر شدن کالایی ممنوع یا کالاهای مجاز مشروط باشد، کاپوتاژ آن‌ها با تعهد از گمرک صورت می گیرد.
  • اگر اعتبار پروانه کاپوتاژ برای رسیدن به گمرک مقصدر تمام شده‌باشد و تا ۳ ماه بعد از انقضای آن صاحب کالا گواهی‌نامه ورود به گمرک مقصد را تحویل ندهد؛ کاپوتاژ تحت عنوان به مقصد نرسیده خطاب می شود.
  • حال اگر کالای به مقصد نرسیده مجاز باشد، مجوز خروجی برای آن صادر می‌شود؛ ولی اگر کالای کران بری ممنوع باشد، قاچاق محسوب می شود.
  • تمامی کالا‌هایی را که مجوز صادر شدن دارند، می‌توان با قوانین مذکور با عنوان کاپوتاژ حمل کرد. اگر کالایی صدور آن ممنوع باشد تا زمانی که مجوزی از اداره کل گمرک داده شود مورد قبول کاپوتاژ نخواهد بود.
  • در واقع گمرک مواردی را می‌پذیرد که تشخیص دهد آن کالا می‌تواند به صورت کاپوتاژ تا مقصد حمل شود.
  • کالای کاپوتاژ باید در زمانی که از طرف گمرک مبدا تعیین می‌شود، به گمرک مقصد برسد. مدت زمان را گمرک مبدا با توجه به وسیله نقلیه و مسافت و کیفیت مسیر و همچنین فصول مختلف سال، معین می نمایند.
  • اگر کالای کاپوتاژ در مدت زمان مشخص به مقصد نرسد، به تشخیص رئیس گمرک مشمول جریمه می شود.
  • اگر در طول مسیر، درگیر حادثه‌ای شوید و در طول مدت زمان مشخص، محموله نتواند به مقصد برسد، باید با ذکر علت و موجبات تاخیر از گمرک مبدا، درخواست تمدید زمان کنید. گمرک مبدا در صورتی که درخواست تمدید، قبل از پایان یافتن مدت زمان تعیین شده باشد و علل ذکر شده را موجه تشخیص دهد، می‌تواند مدت زمان را تمدید کند.

شرایط لازم جهت اخذ پلاک بین المللی ( کاپوتاژ ) خودرو

بـرای اخذ پلاک بین المللی یا همان کاپوتاژ شرایط لازمه را بایستی داشته باشید و در صورت نداشتن یکی از این شرایط امکان اخذ پلاک را ندارید و باید همه این موارد زیر را آماده کنید و بعد به اداره گمرک مراجعه کنید.

  • اصل گواهینامه: با توجه به خودرویی که قصد کاپوتاژ کردن آن را دارید بایستی گواهینامه همان خودرو را داشته باشید به طور مثال برای خودروهای سواری نیاز به گواهینامه پایه سه دارد .
  • عکس ۴*۳
  • اصل گواهینامه بین المللی: شاید برخی تصور می کنند که گرفتن گواهینامه بین المللی سختی های خود را دارد در صورتیکه حداقل یک گواهینامه را گرفته باشید با ارائه مدارک گواهینامه بین المللی خود را از کانون جهانگردی و اتومبیل رانی جمهوری اسلامی دریافت خواهید کرد.
  • پاسپورت: برای کاپوتاژ خودرو بایستی پاسپورت دارای اعتبار داشته باشید.
  • تکمیل فرم های مورد نیاز: فرم هایی که نیاز است را بایستی پر نمایید.
  • پرداخت هزینه
مدارک کاپوتاژ
صدور کاپتاژ

برای صدور کاپتاژ به کجا مراجعه کنیم؟

بــرای اخذ برگه کاپوتاژ ماشین می توانید با به همراه داشتن همه مدارک کاپتاژ به ادارات گمرک رفته و اقدام به گرفتن برگه کاپوتاژ ماشین کنید، در هر شهرستانی که هستید باید به اداره گمرک همان ناحیه مراجعه نمایید.

برای یافتن آدرس اداره گمرک ناحیه خود به راحتی می توانید با یک سرچ ساده در اینترنت آدرس اداره گمرک ناحیه خود را پیدا بکنید .

نکاتی درباره صدور کاپتاژ

بیش ترین درخواست کاپوتاژ ماشین برای کشور ترکیه و آذربایجان و ارمنستان است و خودروهای باری و سنگین درخواست کاپوتاژ خودرو را می دهند.

بهتر است برای نصب پلاک از بست های پلاستیکی استفاده نمایید و از پرچ استفاده نکنید چرا که بعد از یک ماه قرار است پلاک خودرو را دربیاورید و مادام از آن استفاده نخواهید کرد. بعد از پایان سفر بهتر است پلاک خود را باطل نکنید بعد از گذشت یک سال باید تمدید کنید و در صورت عدم تمدید مشمول جریمه خواهید شد.

قوانین کاپتاژ خودرو

  1. کالاهایی را می‌توان به صورت کاپوتاژ حمل کرد که، صادر شدن آن‌ها از کشور مجاز باشد.
  2. اگر صادر شدن کالایی ممنوع یا کالاهای مجاز مشروط باشد، کاپوتاژ آن‌ها با تعهد از گمرک صورت می‌پذیرد.
  3. اگر اعتبار پروانه کاپوتاژ برای رسیدن به گمرک مقصد، تمام شده باشد و تا ۳ ماه بعد از انقضای آن صاحب کالا، گواهی‌نامه ورود به گمرک مقصد را تحویل ندهد، کاپوتاژ تحت عنوان به مقصد نرسیده مورد خطاب قرار می‌گیرد.
  4. حال اگر کالای به مقصد نرسیده یک کالای مجاز باشد، مجوز خروجی برای آن صادر می‌شود. ولی اگر در دسته کالاهای ممنوعه باشد، قاچاق محسوب می‌گردد.
  5. می‌توان تمامی کالا‌هایی را که مجوز صادر شدن دارند، با قوانین مذکور تحت عنوان کاپوتاژ حمل کرد. در صورتی که صدور کالایی ممنوع باشد، تا زمانی که مجوزی از اداره کل گمرک داده نشود، نمی‌توان برای کاپوتاژ آن اقدام کرد.
  6. گمرک فقط مجوز را برای کالاهایی صادر می‌کند که مطمئن باشد در صورت کاپوتاژ تا مقصد حمل می‌شوند.
  7. کالای کاپوتاژ شده باید در زمانی که از طرف گمرک مبدا تعیین می‌شود، به گمرک مقصد برسد. مدت زمان را گمرک مبدا با توجه به وسیله نقلیه، مسافت، کیفیت مسیر و همچنین فصول مختلف سال تعیین می‌کند.
  8. اگر کالای کاپوتاژ شده در مدت زمان مشخص به مقصد نرسد، به تشخیص رئیس گمرک مشمول جریمه می‌شود.
  9. اگر کالای کاپوتاژ شده در طول مسیر، درگیر حادثه‌ای شود و در مدت زمان مشخص نتواند به مقصد برسد، باید با ذکر علت و موجبات تاخیر از گمرک مبدا، درخواست تمدید زمان کنید. اگر گمرک مبدا درخواست تمدید قبل از پایان یافتن مدت زمان تعیین شده و علل ذکر شده، را موجه تشخیص دهد، مدت زمان کاپوتاژ را تمدید می‌کند.

کاپوتاژ ماشین برای سفر به عراق (مرز مهران)

افراد زیادی در ایام محرم، از طریق مرزهای زمینی به عراق سفر می‌کنند. به طور معمول سفر به عراق، از مرز زمینی مهران انجام می‌شود. در رابطه با بردن خودرو شخصی به کشور عراق، لازم است مراحل کاپوتاژ را، بر اساس آن‌چه در این مقاله گفتیم، انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید که برای کاپوتاژ ماشین باید از طریق اداره گمرک شهری که در آن ساکن هستید، اقدام کنید. بهتر است چند روز قبل از سفر به اداره گمرک شهر خود مراجعه کرده و مراحل کاپوتاژ ماشین را انجام دهید. هزینه کابوتاژ خودرو بر اساس جدولی که در مقاله آورده‌ایم و برای همه شهرها یکسان است. دقت داشته باشید که قوانین رانندگی در کشورهای مختلف یکسان نیست، بنابراین بهتر است در مورد قوانین رانندگی در کشور مقصد تحقیق کنید تا به مشکلی برنخورید.

هزینه کاپوتاژ ماشین به ترکیه در سال ۱۴۰۲

کاپوتاژ ماشین برای علاقمندان به سفر با خودروی شخصی یک گزینه مناسب است. کاپوتاژ ماشین مراحل مشخصی دارد که در این مقاله آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. بد نیست بدانید که هزینه کابوتاژ در هر سال تغییر می‌کند. در سال ۱۴۰۲ هزینه کاپوتاژ ماشین به ترکیه و سایر کشورهایی که مجوز ورود خودرو را می‌دهند، یکسان است. یعنی برای عبور از مرز لازم است، چیزی حدود ۴۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان پرداخت نمایید. البته مرزنشینان می‌توانند، ۲۵۰ هزار تومان را برای کاپوتاژ پرداخت کنند.

اگر می‌خواهید یک سفر خاطره‌انگیز با خودرو شخصی خود را تجربه کنید، حتما باید مراحل کاپوتاژ ماشین را به درستی انجام دهید. در صورتی که بعد از مطالعه این مقاله در مورد کاپوتاژ ماشین سوال یا ایهامی داشتید، از قسمت نظرات این مقاله با ما در ارتباط باشید تا پاسخ خود را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *